Byttet til Frigg Kantine:

– Vi sparer over 1,2 millioner kroner i året. Det at vi sparer såpass mye, i tillegg til å gi de ansatte bedre mattilbud betyr mye, sier Geir.

Frigg Kantine sørger for at ansatte har dagsfersk, god og lokalprodusert mat døgnet rundt. Dette gjør bedriften ved bruk av god teknologi og god mat.

– Det er kvalitet i både mat og maskinen. Siden den er døgnåpen, er det mange flere av våre ansatte som kan bruke kantinen, sier Geir Fagersand, Business Controller i SAS Facility Management.

SAS Teknisk Base på Gardermoen er hovedkontoret i Norge og består av ca. 200 ansatte med døgnkontinuerlig produksjon, der den største andelen normalt foregår på natt. Tidligere hadde flyselskapet en tradisjonell kantine som var åpen et par timer i døgnet, noe som betydde at det ikke var alle som hadde tilgang til fersk, god mat på jobb.

I Sverige hadde de allerede hatt suksess med kantineautomater. Med mål om å gjøre det samme i Norge, gikk de grundig til verks for å lande på riktig leverandør.

Frigg kantine stilte opp med all nødvendig informasjon og smaksprøver, men et godkjentstempel fra ansatte var også en viktig del av beslutningsgrunnlaget.

– Det viste seg også at noen av flygerne hadde fått smake maten i Frigg Kantine i forbindelse med kurs de hadde deltatt på. De var veldig fornøyde med maten, og SAS bestemte seg derfor å gå for den løsninger, forteller Geir med et smil.


Geir Fagersand, Business Controller i SAS Facility Management.
Foto: Arild Danielsen

Nå kan de ansatte ved SAS teknisk base nyte dagsfersk, lokalprodusert mat når som helst på døgnet.

Et rimeligere alternativ

Frigg Kantine gjør mat billigere både for bedriften og ansatte. Når kostnadene til kantinedriften blir lave, blir det rimeligere for de ansatte.

–  Vi sparer litt over 1,2 millioner kroner i året fordi vi byttet til Frigg kantinene. Det at vi sparer såpass mye, i tillegg til å gi de ansatte bedre mattilbud betyr mye, sier Geir.

Revolusjonerer kantiner

Kantinekonseptet Frigg Kantine er utviklet av Cuboid Technologies. En bedrift som i mange år har jobbet med selvbetjent utlevering av varer og produkter. Det er en modulbasert, helautomatisk kantineløsning som ikke krever bemanning.

Frigg kantine brukes av industribedrifter, kontorer, skoler og offentlige etater over hele landet. Kantineløsningen har gått fra tre kantiner til nesten 80 i løpet av fem korte år.

Alltid fersk

Det er ikke bare tilgjengeligheten av mat døgnet rundt som gjør Frigg Kantine til et godt valg for bedrifter. Maten i Frigg lages fra bunnen av, helt ned til sausene og majonesen.

Frigg er opptatt av å bevare lokale arbeidsplasser. Bedriften  jobber med lokale kokker for å tilby dagsfersk, lokalt  tilberedt kald – og varmmat.

Kundene kan velge mellom ferske baguetter, wraps, friske salater, ulike varmretter og hjemmelaget yoghurt med musli. Kantinene kommer også med grill og mikrobølgeovner.

Selv om maten er laget fra bunnen av med skikkelige råvarer, betyr det ikke at prisen er høy.

Et rimeligere alternativ

Frigg Kantine gjør mat billigere både for bedriften og ansatte. Når kostnadene til kantinedriften blir lave, blir det rimeligere for de ansatte.

–  Vi sparer litt over 1,2 millioner kroner i året fordi vi byttet til Frigg kantinene. Det at vi sparer såpass mye, i tillegg til å gi de ansatte bedre mattilbud betyr mye, sier Geir.

 

Fokus på miljø

Ved å produsere maten lokalt med lokale ingredienser, reduseres transportavstanden til bedriften. Frigg sørger også for å pakke maten i miljøvennlig emballasje når den er tilberedt, og distribuerer den til kundene. Der det er mulig, bruker de elektriske varebiler for å transportere maten.

– Vi er opptatt av å bidra til et bedre miljø og bruker miljøvennlige alternativer der vi kan, sier Geir.

Dette er noe de i SAS Teknisk Base anser som et stort pluss og er også en av grunnene til at de valgte Frigg Kantine som sin matleverandør.

– Det brukes som regel mye plast i matforpakninger. Vi syns derfor at det er veldig positivt at Frigg bruker et miljøvennlig plastalternativ, forklarer Geir.

 

Frigg Kantine er også opptatt av null matsvinn. All maten som ikke selges samme dag, selges videre til redusert pris gjennom Frigg Eco. Det som da blir igjen blir donert bort.

 

Ønsker du en kostnadseffektiv kantine til din bedrift?

Bytt til Frigg kantine. Vi leverer fullverdige kantiner med dagsfersk mat alle virkedager.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale