Derfor tar denne kantinetrenden helt av

Frigg Kantine revolusjonerer kantinetilbudet med et konsept som gir lavere kostnader og fersk lokalmat døgnet rundt.

Derfor tar denne kantinetrenden helt av

Frigg Kantine revolusjonerer kantinetilbudet med et konsept som gir lavere kostnader og fersk lokalmat døgnet rundt.

Det nye kantinekonseptet begynte som en god idé hos Drammensbedriften Cuboid Technologies, som i en årrekke har jobbet med selvbetjent utlevering av varer og produkter. For et par år siden så de nemlig et hull i markedet.

Tradisjonelle kantiner er ofte tungdrevne og med mange utfordringer, forklarer administrerende direktør i Cuboid, Joachim B. Hansen:

– Vi så et formidabelt behov for lett tilgjengelige, gode og næringsrike måltider. Som teknologibedrift tenkte vi at mye kunne løses digitalt.

Teknologigründerne gikk inn i et tett samarbeid med en aktør som kan mat, Far & Sønn AS. Sammen meislet de ut en skalerbar struktur og en leverandørkjede for hele Norge.

Nå finnes det over 60 Frigg kantiner rundt om i landet. Målet er 300 innen 2023.

 

VERDSETTER SUNN MAT HELE DØGNET: Flyr-pilotene Jesper Borrong og Johan Jønsson trener i flysimulatorene hos CAE på Gardermoen. Siden treningen foregår på ulike tider i døgnet, er det viktig at kantinen alltid er åpen og tilbyr næringsrik, god og fersk mat.
VERDSETTER SUNN MAT HELE DØGNET: Flyr-pilotene Jesper Borrong og Johan Jønsson trener i flysimulatorene hos CAE på Gardermoen. Siden treningen foregår på ulike tider i døgnet, er det viktig at kantinen alltid er åpen og tilbyr næringsrik, god og fersk mat.

Se flere av de dagsferske matrettene som du finner hos Frigg kantine i billedgalleriet under.

 

Stadig nye løsninger

Frigg kantine benyttes i dag av industribedrifter, kontorer, skoler og offentlige etater over hele landet.

Løsningen betjener fra 25 personer og opp til flere tusen. Modulbasert tilpasninger gjør at den kan skaleres opp i størrelse for å håndtere riktig antall mennesker.

De ansatte kan benytte seg av en rekke betalingsløsninger, og i disse dager lanseres også QR-kode som et alternativ.

Da skanner de sultne ansatte en QR-kode, plukker de produktene de ønsker i appen og betaler med Vipps eller bankkort.

FANT EN MATCH MELLOM TEKNOLOGI OG MAT: – Det var et stort forbedringspotensial for kantinedrift, sier administrerende direktør i Cuboid, Joachim B. Hansen.
FANT EN MATCH MELLOM TEKNOLOGI OG MAT: – Det var et stort forbedringspotensial for kantinedrift, sier administrerende direktør i Cuboid, Joachim B. Hansen.

Dekker et behov i markedet

Smart teknologi gjør kantinearbeidet digitalt. Dette, kombinert med god logistikk, gir betydelige kutt i driftskostnadene.

– Kunden slipper kostnader til personale eller innleid arbeidskraft, vedlikehold av kjøkken og utstyr, renhold av kantinen, administrasjon, logistikk og det å kjøpe inn overtidsmat. Det eneste de trenger å tenke på, er å betale regningen. Vi tar oss av resten, sier Hansen.

 

STORT UTVALG: Det er lite å si på utvalget i kantinen til CAE Center Oslo. Frigg kantine leveres med dagsfersk lokalprodusert mat og er svært enkel å betjene for de ansatte.
STORT UTVALG: Det er lite å si på utvalget i kantinen til CAE Center Oslo. Frigg kantine leveres med dagsfersk lokalprodusert mat og er svært enkel å betjene for de ansatte.

 

Store besparelser og fornøyde kunder

Lavere kostnader og et godt, døgnåpent mattilbud var avgjørende da CAE Center Oslo AS på Gardermoen valgte Frigg Kantine.

Selskapet er verdens største på trening av piloter og flyvertinner og tilbyr blant annet trening i fly- og helikoptersimulatorer. Men da pandemien rammet flyselskapenes virksomhet, ble det stille også i lokalene til CAE. De måtte tenke nytt for å spare kostnader.

– Vi så for oss i verste fall å stå uten en kantineløsning, forteller Remy-André Skovlie, daglig leder CAE Center Oslo AS.

Et tips om Frigg Kantine fra en dansk kollega viste seg å være gull verdt, forteller han.

– Det at de kunne tilby fersk mat hele døgnet, til en rimelig kostnad, var veldig tiltalende for oss.

– Pilotene trener jo hele døgnet, samt i helgene. Kundene våre har også tidligere etterspurt et utvidet mattilbud, men da fant vi ingen leverandør som kunne tilby dette.

– VELDIG TILTALENDE KONSEPT: CAE Center Oslo AS valgte å bytte til Frigg kantine for å kutte kostnader og tilby kundene en bra kantine som aldri har stengt. – Det har vi ikke angret på, sier daglig leder Remy-André Skovlie.
– VELDIG TILTALENDE KONSEPT: CAE Center Oslo AS valgte å bytte til Frigg kantine for å kutte kostnader og tilby kundene en bra kantine som aldri har stengt. – Det har vi ikke angret på, sier daglig leder Remy-André Skovlie.

Fleksibelt og rimelig

Skovlie forteller om en vinn-vinn-situasjon etter at de byttet til Frigg kantine. Kundene som trener i simulatorene er mer fornøyd med mattilbudet og selskapet har opplevd store besparelser.

– Under pandemien var besparelsen om lag 400.000 kroner i løpet av et år. Den blir ikke like stor med normal driftmen fleksibiliteten og den økonomiske forutsigbarheten som Frigg Kantine tilbyr er en fordel i en sesongbetont bransje som vår, sier Skovlie.

VIL FORTSETTE MED FRIGG KANTINE: – Det er vinn-vinn når kantinekostnadene går ned og tilfredsheten hos kundene og de ansatte går opp, sier Remy-André Skovlie.

VIL FORTSETTE MED FRIGG KANTINE: – Det er vinn-vinn når kantinekostnadene går ned og tilfredsheten hos kundene og de ansatte går opp, sier Remy-André Skovlie.

Alltid fersk mat

Uten mat og drikke duger helten ikke, heter det i ordtaket. For Frigg kantine var det aldri et alternativ å lage maten sentralt for så å distribuere den rundt om i landet. De vil tilby konkurransedyktige produkter både på pris og kvalitet.

Frigg kantine tilbyr derfor dagsfersk, lokalt tilberedt kald- og varmmat. Lokalmat handler om gode råvarer, men også om lokal verdiskaping, bærekraft, klima og miljø.

– Lokale råvarer og lokal matproduksjon er bærebjelken i vår suksess. Kunden skal alltid få dagsferske produkter. Levering hver eneste dag er standard, forteller Hansen.

Slik er den dagsferske maten

Frigg kantine samarbeider med flere lokale kokker rundt om i landet.

Maten lages fra bunnen av med naturlige råvarer av høy kvalitet. Deretter pakkes den inn i miljøvennlig emballasje, og kjøres ut til alle de respektive kantinene før lunsj.

Alt som var dagsferskt dagen før, tas ut av kantinen og fordeles videre i Frigg Eco for mindre matsvinn, eller gis bort til veldedige organisasjoner. Ingenting blir kastet.

Kantinegjestene kan velge mellom ferske bagetter, friske salater, wraps, søtbakst, en rekke drikkevarer og ulike varmretter i en rullende meny. En grill og et mikrotårn i tilknytning til kantinen sørger for varmebehandlingen.

 

Ønsker du en kostnadseffektiv kantine til din bedrift?

Bytt til Frigg kantine. Vi leverer fullverdige kantiner med dagsfersk mat alle virkedager.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale