Telnologisk kantinetrend tar av: – Passer oss perfekt

Løsningen med å tilby bedrifter fersk og rimelig lokalmat hele døgnet ved hjelp av nyvinnende teknologi har gjort Frigg Kantine til en kjempesuksess.
Tom Wium, administrerende direktør i PERI Norge AS, foran automaten med dagsfersk lokalmat fra Frigg Kantine. – De største fordelene med denne løsningen er den enkle betjeningen og at de ansatte får fersk og variert mat hver dag.
Tom Wium, administrerende direktør i PERI Norge AS, foran automaten med dagsfersk lokalmat fra Frigg Kantine. – De største fordelene med denne løsningen er den enkle betjeningen og at de ansatte får fersk og variert mat hver dag.

Teknologisk kantinetrend tar av: – Passer oss perfekt

Løsningen med å tilby bedrifter fersk og rimelig lokalmat hele døgnet ved hjelp av nyvinnende teknologi har gjort Frigg Kantine til en kjempesuksess.

 

– Da jeg startet her for 3,5 år siden, hadde vi fire kantiner plassert ut hos bedrifter. I dag har vi over 60, og etterspørselen er i aller høyeste grad stigende, sier Patrick Strauss.

Han er salgsleder i teknologibedriften Cuboid Technologies i Drammen. Selskapet har spesialisert seg på digitale kantineløsninger og har i en årrekke jobbet med selvbetjent utlevering av varer og produkter.

Se flere av de dagsferske matrettene som du finner hos Frigg kantine i billedgalleriet under.

Tradisjonelle kantiner er ofte tungdrevne med mange utfordringer. Med Frigg kantine fra Cuboid vil oppetiden øke, og de faste kostnadene reduseres betydelig.

– Vi ville komme med et rimeligere kantinekonsept til bedriftene. Et konsept som kan tilby fersk lokalmat som er tilgjengelig hele døgnet.

Patrick Strauss er salgsleder i Cuboid, Drammens-bedriften, som leverer Frigg Kantine til kunder over hele Norge.
Patrick Strauss er salgsleder i Cuboid, Drammens-bedriften, som leverer Frigg Kantine til kunder over hele Norge.

Stadig nye løsninger

Frigg kantine benyttes i dag av industribedrifter, kontorer, skoler og offentlige etater over hele landet.

Løsningen betjener fra 25 personer og opp til flere tusen. Modulbasert tilpasninger gjør at den kan skaleres opp i størrelse for å håndtere riktig antall mennesker.

De ansatte kan benytte seg av en rekke betalingsløsninger, og i disse dager lanseres også QR-kode som et alternativ.

– Da skanner de sultne ansatte en QR-kode, plukker de produktene de ønsker i appen og betaler med Vipps eller bankkort.

 

– Enkelt å betjene

Hos industribedriften PERI Norge AS var lave kostnader og et lokalprodusert og ferskt mattilbud avgjørende da de valgte Frigg kantine.

Selskapet, med over 100 ansatte i Norge, er en av verdens største produsenter av forskaling- og stilåssystemer. Det norske hovedkontoret ligger i Sande i Vestfold.

– Vi ønsket å tilby våre ansatte et alternativ til matpakke. Frigg kantine ga oss et godt førsteinntrykk, og løsningen passet oss perfekt, sier Tom Wium, administrerende direktør i PERI Norge AS.

– Hva er de største fordelen ved å ha Frigg kantine?

– Det er enkelt å betjene, med fersk og variert mat, kommer det kjapt fra Wium.

Det er lite å si på utvalget i kantinen til Peri AS. Frigg kantine leveres med dagsfersk lokalprodusert mat og er svært enkel å betjene for de ansatte.
Det er lite å si på utvalget i kantinen til Peri AS. Frigg kantine leveres med dagsfersk lokalprodusert mat og er svært enkel å betjene for de ansatte.

Subsidierer halvparten

PERI Norge AS subsidierer 50 prosent av alle måltider de ansatte spiser fra Frigg Kantine.

Det er naturligvis ikke noe krav for å få levert tjenesten, men det er ingen tvil om at den gunstige ordningen fører til at kantinen brukes i enda større grad.

Tom Wium, administrerende direktør i PERI Norge AS, subsidiere halvparten av måltidene de ansatte spiser i bedriftens kantine.
Tom Wium, administrerende direktør i PERI Norge AS, subsidiere halvparten av måltidene de ansatte spiser i bedriftens kantine.

– Jeg vil anslå at rundt 70 prosent av de som benytter Frigg kantine subsidierer de ansatte på en eller annen måte. Samtidig er det ikke overalt det er mulig å subsidiere, så det er helt opp til kunden hvordan de ønsker å ha det hos seg, sier Strauss.

For Frigg kantine var det aldri et alternativ å lage maten sentralt for så å distribuere den rundt om i landet. De vil tilby konkurransedyktige produkter både på pris og kvalitet.

PERI Norge AS har over 100 ansatte i Norge. 90 av dem jobber ved hovedkontoret til Peri AS i Vestfold.
PERI Norge AS har over 100 ansatte i Norge. 90 av dem jobber ved hovedkontoret til Peri AS i Vestfold.

 

Slik er den dagsferske maten

Frigg kantine tilbyr derfor dagsfersk, lokalt tilberedt kald- og varmmat. Lokalmat handler om gode råvarer, men også om lokal verdiskapning, bærekraft, klima og miljø.

God smak er noe av det viktigste for mange sultne arbeidstagere. Derfor samarbeider Frigg kantine med flere lokale kokker rundt om i landet.

Maten lages fra bunnen av med naturlige råvarer av høy kvalitet. Deretter pakkes den inn i miljøvennlig emballasje og kjøres ut til alle de respektive kantinene.

Kantinegjestene kan velge mellom ferske bagetter, friske salater, wraps, søtbakst, en rekke drikkevarer og ulike varmretter i en rullende meny.

En grill og et mikrotårn i tilknytning til kantinen sørger for varmebehandlingen. Kaffeautomater og egne juicedispensere sørger for varm og kald drikke.

Reduserer matsvinn

Et stort problem i matindustrien er matsvinn. For å redusere dette har Frigg kantine utviklet et eget system.

Alt som var dagsferskt dagen før, tas ut av kantinene og fordeles videre i Frigg Eco for mindre matsvinn, eller gis bort til veldedige organisasjoner. Ingenting blir kastet.

 

 

Ønsker du en kostnadseffektiv kantine til din bedrift?

Bytt til Frigg kantine. Vi leverer fullverdige kantiner med dagsfersk mat alle virkedager.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale