Derfor tar denne kantinetrenden helt av
Frigg Kantine revolusjonerer kantinetilbudet med et konsept som gir lavere kostnader og fersk lokalmat døgnet rundt.
Tradisjonelle kantiner er ofte tungdrevne og med mange utfordringer, forklarer administrerende direktør i Cuboid, Joachim B. Hansen:
– Vi så et formidabelt behov for lett tilgjengelige, gode og næringsrike måltider. Som teknologibedrift tenkte vi at mye kunne løses digitalt.
Teknologigründerne gikk inn i et tett samarbeid med en aktør som kan mat, Far & Sønn AS. Sammen meislet de ut en skalerbar struktur og en leverandørkjede for hele Norge.
Nå finnes det over 60 Frigg kantiner rundt om i landet. Målet er 300 innen 2023.
Se flere av de dagsferske matrettene som du finner hos Frigg kantine i billedgalleriet under.
Stadig nye løsninger
Frigg kantine benyttes i dag av industribedrifter, kontorer, skoler og offentlige etater over hele landet.
Løsningen betjener fra 25 personer og opp til flere tusen. Modulbasert tilpasninger gjør at den kan skaleres opp i størrelse for å håndtere riktig antall mennesker.
De ansatte kan benytte seg av en rekke betalingsløsninger, og i disse dager lanseres også QR-kode som et alternativ.
Da skanner de sultne ansatte en QR-kode, plukker de produktene de ønsker i appen og betaler med Vipps eller bankkort.
Dekker et behov i markedet
Smart teknologi gjør kantinearbeidet digitalt. Dette, kombinert med god logistikk, gir betydelige kutt i driftskostnadene.
– Kunden slipper kostnader til personale eller innleid arbeidskraft, vedlikehold av kjøkken og utstyr, renhold av kantinen, administrasjon, logistikk og det å kjøpe inn overtidsmat. Det eneste de trenger å tenke på, er å betale regningen. Vi tar oss av resten, sier Hansen.
Store besparelser og fornøyde kunder
Lavere kostnader og et godt, døgnåpent mattilbud var avgjørende da CAE Center Oslo AS på Gardermoen valgte Frigg Kantine.
Selskapet er verdens største på trening av piloter og flyvertinner og tilbyr blant annet trening i fly- og helikoptersimulatorer. Men da pandemien rammet flyselskapenes virksomhet, ble det stille også i lokalene til CAE. De måtte tenke nytt for å spare kostnader.
– Vi så for oss i verste fall å stå uten en kantineløsning, forteller Remy-André Skovlie, daglig leder CAE Center Oslo AS.
Et tips om Frigg Kantine fra en dansk kollega viste seg å være gull verdt, forteller han.
– Det at de kunne tilby fersk mat hele døgnet, til en rimelig kostnad, var veldig tiltalende for oss.
– Pilotene trener jo hele døgnet, samt i helgene. Kundene våre har også tidligere etterspurt et utvidet mattilbud, men da fant vi ingen leverandør som kunne tilby dette.
Fleksibelt og rimelig
Skovlie forteller om en vinn-vinn-situasjon etter at de byttet til Frigg kantine. Kundene som trener i simulatorene er mer fornøyd med mattilbudet og selskapet har opplevd store besparelser.
– Under pandemien var besparelsen om lag 400.000 kroner i løpet av et år. Den blir ikke like stor med normal drift, men fleksibiliteten og den økonomiske forutsigbarheten som Frigg Kantine tilbyr er en fordel i en sesongbetont bransje som vår, sier Skovlie.
VIL FORTSETTE MED FRIGG KANTINE: – Det er vinn-vinn når kantinekostnadene går ned og tilfredsheten hos kundene og de ansatte går opp, sier Remy-André Skovlie.Foto: Schibsted Partnerstudio
Alltid fersk mat
Uten mat og drikke duger helten ikke, heter det i ordtaket. For Frigg kantine var det aldri et alternativ å lage maten sentralt for så å distribuere den rundt om i landet. De vil tilby konkurransedyktige produkter både på pris og kvalitet.
Frigg kantine tilbyr derfor dagsfersk, lokalt tilberedt kald- og varmmat. Lokalmat handler om gode råvarer, men også om lokal verdiskaping, bærekraft, klima og miljø.
– Lokale råvarer og lokal matproduksjon er bærebjelken i vår suksess. Kunden skal alltid få dagsferske produkter. Levering hver eneste dag er standard, forteller Hansen.
Slik er den dagsferske maten
Frigg kantine samarbeider med flere lokale kokker rundt om i landet.
Maten lages fra bunnen av med naturlige råvarer av høy kvalitet. Deretter pakkes den inn i miljøvennlig emballasje, og kjøres ut til alle de respektive kantinene før lunsj.
Alt som var dagsferskt dagen før, tas ut av kantinen og fordeles videre i Frigg Eco for mindre matsvinn, eller gis bort til veldedige organisasjoner. Ingenting blir kastet.
Kantinegjestene kan velge mellom ferske bagetter, friske salater, wraps, søtbakst, en rekke drikkevarer og ulike varmretter i en rullende meny. En grill og et mikrotårn i tilknytning til kantinen sørger for varmebehandlingen.
Ønsker du en kostnadseffektiv kantine til din bedrift?
Bytt til Frigg kantine. Vi leverer fullverdige kantiner med dagsfersk mat alle virkedager.