Frigg tilbyr løsninger som dekker dine kantinebehov. Systemet har tatt av i Oslo-området, men interessen har også vært stor i resten av landet.
Flere bedrifter har valgt å innføre Frigg Kantine enten som et fullverdig alternativ til tidligere kantine, eller som et substitutt der det er behov for fersk mat utover kantinens åpningstider.
Endrer behovet for tradisjonelle kantiner
Rektor ved Oslo Handelsgymnasium, Camilla K. Mehl, mener matkonseptet er kostnadseffektivt og tidsbesparende for både ansatte og elever ved skolen. De fikk installert en Frigg Kantine i mai tidligere i år.
– Jeg har veldig tro på dette konseptet. Som skole ønsker vi å være banebrytende, og her har vi funnet en sunn og god modell med smakfulle produkter. Det er lettvint for elevene og det sparer oss for mye tid i pausene.
–Her på Oslo Handelsgymnasium tør vi å tenke nytt, og er stolte av at vi var første videregående skole som fikk dette, sier en svært fornøyd rektor.
Martin Bang Jareg og Petter Sveum (ikke fotografert) er begge elever ved Oslo Handelsgymnasium. De mener maten i kantinen er helt topp.
–Frigg er perfekt i storefri og i korte pauser, og genial ved tentamenstider. Det at man også kan få varm mat, gjør det ekstra digg.
Tidligere hadde elevene kun tilgang på en nudelmaskin og brusautomat i skolebygget, selv om det ligger to matbutikker rett i nærheten. Nå føler rektoren at elevene har fått et mye bedre og sunnere alternativ.
–Vi er en stor skole i drift også utover ettermiddagen, derfor var det viktig at vi fikk et mattilbud på skolen som kunne fungere hele døgnet rundt. Med muligheten for varmmat fungerer dette som et bedre alternativ enn en tradisjonell skolekantine.
Næringsrik og god mat fra bunnen av
Frigg Kantine samarbeider med matleverandøren Far og Sønn til sine Oslo-kantiner. Hos Far og Sønn er de opptatt av å bruke næringsrike råvarer uten tilsetningsstoffer. Alt lages for hånd og brødet har lange hevingsprosesser. Alle sandwicher lages med saftig surdeigsbrød, og baguetter stekes på en måte som gjør at de holder seg crispy gjennom hele dagen.
–Vi pleier å si at maten er laget i dag og spist i dag. Dette er mat vi i Far og Sønn kan gå god for!
Null matsvinn og alltid dagsfersk
Frigg Kantine er opptatt av at maten skal være dagsfersk. All mat som ikke selges samme dag, selges til kraftig redusert pris gjennom ulike samarbeidspartnere, blant annet Too Good To Go. Det jobbes også i disse dager med å få plassert ut selvbetjente og appstyrte hentepunkter rundt om i Oslo, for mat som er mer enn én dag gammel og fortsatt like god.
–Vi ønsker å unngå all form for matsvinn, og det er viktig for oss at miljøet ivaretas i alle ledd, sier Lars i Far og Sønn.
Krysningen mellom god teknologi og god mat
Frigg Kantine tilbyr det siste innen teknologi sammen med de beste matleverandørene i området. Fokuset ligger på lokal matproduksjon, fersk og sunn mat, i tillegg til et ønske om å redusere matsvinn. Daglig leder, Joachim B. Hansen understreker at selv om maten er laget av skikkelige råvarer, betyr ikke det at prisen er for høy.
Dette er Frigg Kantine:
- Alltid fersk mat og drikke: sikrer de ansatte skikkelig mat hele døgnet.
- Spar penger
- Frigjør plass: frittstående system uten behov for oppfølging av bedriften
- En velutprøvd løsning med dagsfersk mat
Vi har jobbet iherdig med både teknologi og innhold i en årrekke. Det har tatt tid, men nå er det finslipt. Frigg Kantine representerer en kryssing mellom eksellent teknologi og lokalprodusert, dagsfersk mat. Vi kan for eksempel tilby dagsfersk bagett til kr 39,-
Han legger til at det unike med en slik digital kantine, er at kostnader minker drastisk fordi man ikke trenger en 100 % stilling til å bemanne kantinen. – Det gir reduserte kostnader i alle ledd, og maten er fortsatt like god, bare enda mer tilgjengelig.
Frigg Kantine kan tilpasses i mange ulike moduler.